Referenser

Mörk entré, före

1-fore

En mörk trång entré i norrläge ska omvandlas till en inbjudande öppen och ljus plats där man vill sitta och njuta av (den enda) kvällssolen i trädgården. Befintlig parkeringsplats består av krossmaterial och kantiga smala gångar leder till entré mellan gamla övervuxna växter.

Mörk entré, efter

Efter

En stor inbjudande trappa i ljus granit platsbyggs. Rabatter avskärmar parkeringsplatsen och ett fint vårdträd, Prunus ”Spire”, placeras strategiskt för fin belysning och utsikt från vardagsrum. Genast blev platsen ljusare.

Mörk entré, före

Mörk entré, före

En öppning gjordes i staketet och den stora övervuxna shersminbusken som tog väldigt mycket plats och skapade ännu mera mörker i detta norrläge togs bort. Även sockertoppsgranarna togs bort men stora taxusbuskar beskars och omplacerades så det blev ett bra insynsskydd mot gatan. Även den stora tuhan fick stå kvar på grund av en gatlykta alldeles utanför och det faktum att det är mycket trafik på villavägen precis utanför.

Mörk entré, efter

Mörk entré, efter

En ny ingång med belysning som leder besökaren fram till husets entré. De stora gamla fina taxusbuskarna får en ny plats ut mot gatan för att skapa avskildhet och lugn mot den trafikerade gatan.

Mörk entré, före

Mörk entré, före

En trång trappa upp till husets entré behöver öppnas upp och bli inbjudande och ljus.

Mörk entré, efter

Mörk entré, efter

Stenläggning även på vänster sida med rabatter runt om har skapats för att ha en plats att fånga in kvällssolen på. Parkeringsplatsen avskiljs med rabatt som kommer växa till sig och det fina vårdträdet. En mur längst bort har byggts mot grannen och belyses för bästa funktion och design.

Pool, före

Pool, före

En grässlänt i sydvästläge ska omvandlas till ett poolområde med medelhavskänsla.

Pool, under

Pool, under

En vitputsad mur byggs runt det terrasserad poolområdet som placerats på en nivå mellan gräsmatta och altan. Utrymme mellan träaltan och mur fylls med jord för att skapa en frodig växtbädd att omsluta poolen och soldäck med.

Pool, under

Pool, under

Trädäck kombineras med vitputsade murar för att bryta av och få till en medelhavskänsla. Även fyra vitputsade pelare byggs för att hålla upp en pergola över träaltanen närmast huset.

Pool, efter

Pool, efter

En strandkänsla med robusta och lättskötta växter skapar en ombonad mysig miljö runt poolområdet. Om några år är det insynsskyddat och tätt med minimal skötsel. Läs artikeln om poolen på PoolStories »

Gammal 70-talsslänt, före

70-tals slänt, före

En brant och smal uppfart med en gammal plantering i slänt längs med hela uppfarten där naturstensmur blivit överväxt av buskar och ogräs.

Gammal 70-talsslänt, efter

70-tals slänt, efter

Naturstensmuren byggs om och höjs upp för att få till en bättre växtbädd samtidigt som muren blir en vacker installation. Nya växter planteras. Den slitna gropiga gräsmattan på ovansidan byts delvis ut till grus för att får en fin kontrast till den gröna rabatten och det blir lättare för gäster att hitta vägen till entrén.

Nybyggd trappa vid skogsbryn, före

Nybyggd trappa vid skogsbryn, före

En trappa upp till baksidans altan över ett skogsbryn byggs. En plantering med fina skogslika växter kommer bädda in trappan på ett fint sätt.

Nybyggd trappa vid skogsbryn, efter

Nybyggd trappa vid skogsbryn, efter

Ormbunkar, fläder, korneller, blåtry och daggkåpa växer snabbt under en säsong. En klematis ”Summersnow” planterat i en rektangulär svart kruka, får ringla ner för att ytterligare bädda in trappan i grönska.

Bortglömd baksida, före

Bortglömd baksida, före

Ett hus placerat högt upp med utsikt över nejden. En ravin nedanför terassen har förvuxet sig och används tyvärr inte på grund av svårtillgänglig djungel.

Bortglömd baksida, efter

Bortglömd baksida, efter

Ett massivt arbete att gräva bort växter och bygga upp terrassering samt bygga nytt staket mot granne nedanför. En böljande plantering av surjordsväxter planteras och stora skiffer trampstenar läggs i jord där gräsmatta ska sås. Berget kommer fram och skapar lite lugn och stabilitet.

Jordhög under pressening, före

Jordhög under pressening, före

En hörna i trädgården där man lagt en pressening över en hög med gammal jord som legat i flera år. Denna hörna ser man tydligt från husets altan i sydväst. Nu ville de göra någonting åt den.

Jordhög under pressening, efter

Jordhög under pressening, efter

Det blev en blomstrande kulle med trampstenar att stiga in på som också fungerar som avdelare för rabatten som skapats. Skugga stor del av dagen. Sol på förmiddagen. Rhododendron i bakkant och amerikanska blåbär runt dessa samt allåkerbär och lingon i framkant som marktäckare. Några strutbräken och astilbe samt silverbenved som redan fanns.

Solig rabatt, före

Solig rabatt, före

En gammal rabatt vid uteplats och entré där det satt sig mycket ogräs.

Solig rabatt, efter

Solig rabatt, efter

Önskemål om en färgglad frodig och lättskött rabatt som blommar hela sommaren och att kunna ta in snittblommor i vas. Återanvändning av hortensia och lavendel. Solbrud, nävor, gulgröna, allium, skogsaster och aklejor fyller ut rabatten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search